Er zijn twee vormen van lidmaatschap van Deinze Yacht Club vzw:

• Je kan sympathiserend lid worden van DYC. Je bent dan uitgenodigd en welkom op alle activiteiten die door de club worden georganiseerd, maar je hebt geen faciliteiten om te varen. Toegang tot het haventerrein (niet voor je boot) is enkel tijdens deze activiteiten. Gebruik van de slipway is aan 15€ / dag / vaartuig. Je ben dan ook lid van de Vlaamse Pleziervaart Federatie, ontvangt het tijdschrift “ kanaal 77 “ het vademecum en bent welkom op al de VPF activiteiten. Je geniet van 50 % korting op het havengeld in de havens Gent Lindelei, Brugge Coupure en de andere VPF (geassocieerde) havens.
  • Je kan toegetreden lid worden van DYC. Bovenstaande voordelen worden dan aangevuld met onbeperkt gebruik van de slipway en mogelijkheid om een ligplaats aan te vragen.

Wachtlijst voor de ligplaatsen:

• DYC vzw. werkt met een wachtlijst voor de ligplaatsen, enkel voor leden. Er is een wachtlijst voor boten kleiner dan 8 meter en een lijst voor boten langer dan 8 meter. Hoeveel ligplaatsen er juist vrij komen wordt pas in maart van elke jaar duidelijk. In afwachting op een definitieve ligplaats, kan je als lid wel onbeperkt gebruik maken van de slipway.
  • Wie op de wachtlijst staat kan soms wel gebruik maken van een ligplaats welke toegewezen is aan iemand anders, maar nog niet is ingenomen, dit enkel in overleg met de havenmeester. De enige voorwaarde is dat je uw boot binnen de 24 uur kunt komen verleggen als de persoon aan wie de ligplaats is toegewezen, zijn boot op zijn plaats komt leggen. Echter als alle plaatsen ingenomen zijn moet je boot er uit of moet je zelf voor een oplossing zorgen.

Lid (toegetreden) worden van DYC kost:

• Toetreding = 50€ , éénmalige bijdrage
  • Lidgeld = 170€ per jaar
  • Magneetkaart waarborg = 20,00 € (verleent toegang tot de haven)

Liggelden kosten :

• Ligplaats per jaar voor een boot met max lengte 8m (langssteiger) = 245€
  • Ligplaats per jaar voor boot met lengte langer dan 8m (kopsteiger) = 350€
  • Voorlopige ligplaatsen (enkel voor leden) : 1,50 € per dag voor de langsteigers en 2,00 € per nacht voor de kopsteigers. Alle details zijn te vinden op de prijslijst op onze website.

Indien je lid wenst te worden gelieve dan het informatieblad in te vullen en ons terug te bezorgen samen met de nodige foto’s en documenten. (bewijs verzekering, vlaggenbrief, …)

• Het ingevuld informatieblad met alle nodige stukken mag je via mail terug bezorgen aan “havenmeester@deinzeyachtclub.be” , in de brievenbus aan het clubhuis deponeren of opsturen naar DYC, Lucien Matthyslaan 13, 9800 Deinze
  • Pas na betaling van je toetreding en lidgeld en ontvangst van het informatieblad met de nodige stukken zal je bijgeschreven worden op de wachtlijst (datum van betaling toetreding en lidgeld = datum wachtlijst). Rekeningnummer IBAN: BE53 9731 2479 2453

De documenten kunnen hier gedownload worden: